scholen

Bent u docent of werkt u in het onderwijs?

 

Word, PowerPoint, Prezi, Excel en Outlook

Voor alle vakken op het basis-, of middelbaar onderwijs zijn tegenwoordig ICT vaardigheden nodig. Dit geldt niet alleen voor leerlingen en studenten maar ook voor docenten en ander onderwijspersoneel. Een repetitie maken in Word, scores bijhouden in Excel, een nieuw onderwerp presenteren met PowerPoint of Prezi. Maar een aantal voorbeelden van het gebruik van de computer in de klas. Of natuurlijk werken met de iPad. Of het terugvinden van uw gegevens op de computer.

Het kunnen basishandelingen zijn die u nodig heeft of meer geavanceerde mogelijkheden voor uw werkzaamheden in het onderwijs. Of het helpen van uw leerlingen die vragen hebben over het werken met de computer.

De werkdruk op scholen is erg hoog en vaak gaat dit ten koste van bijvoorbeeld een bijscholing op ICT gebied.

Bij u op school kan ik korte sessies aanbieden waarin u samen met collega’s of alleen bepaalde vaardigheden leert. Ook bied ik basis-, en gevorderden cursussen aan zodat u meer van een programma leert. Alle varianten zijn mogelijk, zowel qua inhoud als tijdstip van de cursussen.

 

Inhoud training

De inhoud van en cursus kan worden samengesteld naar eigen keus. De onderwerpen die voor de betreffende personen belangrijk zijn kunnen aan bod komen. Bijvoorbeeld het maken van een repetitie in Word met teksten en afbeeldingen en keuzelijsten. Het maken van een scorelijst in Excel. Het mailmergen van adressen van Excel naar e-mailberichten met Outlook. Of het maken van een presentatie in PowerPoint of Prezi. Alle combinaties van onderwerpen zijn mogelijk in het tijdsbestek wat u het beste uitkomt.

 

Workshop, ook als onderdeel van een teamdag of bijscholing

Als onderdeel van een teamdag of bijscholingsdag kunnen er een aantal onderwerpen behandeld worden van bijvoorbeeld Prezi, Excel of Outlook. Op een luchtige manier komen er onderwerpen aan bod die vaak gebruikt worden. Met veel tips, tucs en voorbeelden kan zo een leerzaam en prettig dagdeel ingevuld worden.

 

MindMap

Naast het werken met de programma’s zoals Word, PowerPoint, Outlook en Excel wordt er op scholen ook veel gewerkt met MindMaps.

Het MindMappen kan heel goed helpen bij het leerproces van kinderen maar kan ook een heel handig hulpmiddel zijn voor docenten en leerkrachten en ondersteunend personeel.

Een MindMap kan met potlood en papier gemaakt worden maar kan digitaal gemaakt worden, op de computer of tablet. Voor het geven van een MindMap cursus op papier of digitaal ben ik een gecertificeerde train. Dit kan ook in combinatie met andere trainingen zoals de bovengenoemde Office trainingen maar ook met bijvoorbeeld Socrates.

Bent u enthousiast? Neem contact op voor meer informatie.