Omscholen of Bijscholen van ICT-vaardigheden

Heeft u nieuwe ict-vaardigheden nodig voor een omscholing of bijscholing?

Of wilt u bijscholen of omscholen om meer kant te maken op de arbeidsmarkt en mist u ict-vaardigheden??

Vaak is er een persoonlijk budget of een uitkering via UWV beschikbaar om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zeker in deze Coronacrisis waarin een aantal beroepsgroepen het hoofd niet boven water kunnen houden kan het zinvol zijn om uw kennis van kantoorsoftware op te frissen of te gaan leren.

U kunt kiezen om uw kennis te verkrijgen met behulp van omscholing of u kennis te vergroten met behulp van bijscholing van het tekstverwerkingsprogramma Word. Dit is vaak een vereiste ict-vaardigheid bij een kantoorfunctie.

Ook het rekenprogramma Excel is tegenwoordig een vast onderdeel van het eisenpakket bij vele functie. Dit kan op een eenvoudig basisniveau of meer gespecialiseerd voor een functie.

Voor bijna elke functie is kennis van Outlook een pré. De bijhouden van de mailbox en de agenda zijn een belangrijk onderdeel bij de meeste functies.

In deze tijd van Corona en thuiswerken is het gebruik van de presentatiesoftware PowerPoint een belangrij onderdeel geworden van de benodigde ict-vaardigheden. Maar Prezi is voor presentatiesoftware ook een veelgebruikt alternatief.

De omscholing of bijscholing kan op diverse manieren gedaan worden. Dit kan met een individuele training. Of kies voor een training met bijvoorbeeld een collega waarmee u samenwerkt zodat u ook in dit geval een erg persoonlijke training krijgt. Uiteraard kan dit ook in groepsverband gedaan worden. Zie hier voor de keuzemogelijkheden.

Bent u enthousiast? Neem contact op voor meer informatie of meldt u aan voor een cursus. 

Onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens het omscholen of bijscholen van ICT-vaardigheden: